SEO ile Makale Yazma Teknikleri

Merhabalar,

Öncelikle yazılacak konu ile ilgili farklı veya benzer yazıları kopyalayıp yapıştırmıyoruz bu ilk kuralımız olabilir. Ben öle yazı yazamam diyorsanız basit bir teknikte kullanabilirsiniz. Örneğin bir makale var bu yazının cümle yapısını ve kelimeler üzerinde oynamalar yaparak değişiklikler yapabilirsiniz ama kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Bir yerden aldığınız veya sizin elinize gelen bir yazıyı aşağıdaki siteden linklerini karşılaştırarak metin benzerlik oranının “total text similarity” kısmında %30 un altında olmasını sağlaya bilirsiniz.

Home

Özellikle WordPress yapısındaki sitelerde kolaylık sağlayan bir çok araç gereç bulunmaktadır. Bunlardan biri olan “more” aracını kullanarak makalelerinizin ön izleme kısmında daha düzgün bir görünüm sağlanabilir ayrıca ön izlemesinde küçük bir açıklama olduğu için merak edilip içine tıklanmasını sağlayabiliriz.

Makalemizin konusu ne olursa olsun en az 1 tavsiye edilen 2 sınır yok istediğiniz kadar resim kullanmasınız ve kullanabilirsiniz. Resimlerimizin her birine farklı isimler veriyoruz. İsim verme kısmında resimi anlatan örneğin “dağ_güneş_bulut” gibi bu sayede Google resimlerimizi okuyabilir ve Google botlarının bunları hızlı bir biçimde indexlemesini sağlayabiliriz.

Resimlerinizi filigranlayım ki başkaları kullanamasın aşağıdaki linkten programı indirerek kullanabilirsiniz.

https://rapidshare.com/files/3456412447/Watermark_Factory_2.rar

Kategori belirlenmesi fazla dallandırıp budaklandırmamak lazım. Temel bölümler olması gerekir altına yeniden kategorileştire bilirsiniz.

Özellikle WordPress te eklenti olarak yüklediğiniz SEO aracı ile arama motorlarından korkmayın bu araç sayesinde oluşturduğunuz sayfalara ve yazılara başlıklar, açıklamalar, etiketler girerek Google botlarının sizin sitenizi sevmesini sağlayabilirsiniz.

Başlık açıklaması, 60 karakterden fazla olursa Google ilk 60 karaktere bakıyor onun için anlatmak istediğinizi 60 karaktere sığdırın…

Açıklama, 160 karakter sınırlaması vardır. Google aramalarında site başlığından sonra karşınıza çıkan küçük açıklama kısmını simgeler.

Anahtar kelimeler, minimum 4 maximum 10 kelimeden oluşmalıdır. Tavsiyem 6 ile 8 arasında olabilir. Yazılan makalenizi kelimelerle ifade etseniz nasıl ederdiniz diye kendinize sorarak oluşturmalısınız ve can alıcı nokta doğru kelimeler seçmelisiniz ki Google aramalarında siz çıkasınız. Şu anda “Dijital Pazarlama Uzmanı” anahtar kelimesinde Google da 1. Sırayı koruyorum. Seçtiğiniz anahtar kelimelerde uzantı olmamalı sadece kök kelimeler olabilir, örneğin kursları yerine kurs yazmanız yeterli olacaktır. Ve aynı kelimeyi tekrar yazmanıza gerek yok.

Yukarıda belirttiğim standartlara uyarak makaleleriniz/yazılarınızı oluşturduğunuz taktirde başarısız olmak gibi bir seçeneğiniz olamaz.

Bol şanslar unutmayın herkes kendi şansını kendi oluşturur…


Yayımlandı

kategorisi

,

yazarı:

Etiketler: